Exklusiva röda viner

Exklusiva röda viner

Det finns fantastiska viner att prova på för dig som älskar vin eller för dig som bara är nyfiken. På grund av begränsade resurser/ingredienser och odlingsförhållandena för druvorna, är vin ett av de mest efterfrågade drycken på marknaden. Men vad gör vin så anmärkningsvärt? Varumärket är ett! Årgången och smaken är andra. Idén här artikeln diskuterar vi de bästa varumärkena för rött vin som du kan välja mellan. Vår lista innehåller de bästa röda vinmärkena från USA, Tyskland, Italien och Frankrike.

Italienska Chianti

Italienska Chianti är ett speciellt varumärke för rött vin uppkallad efter regionen Chianti i Toscana, Italien. Dessa viner är tillverkade av en speciell variation av druvor som kallas Sangiovese druvor. De är bland de mest kända märkena för rött vin som finns på marknaden och förknippade med klass och fin smak.

Australisk Shiraz

Australisk Shiraz är uppkallad efter en speciell variation av druvor som odlas i Australien kallas Shiraz eller Shirah. Det är ett av de mest populära vinerna i världen såväl som ett av de lättast tillgängliga. Den har en mörk färg, som kommer från Shiraz, som är ”mörkhudiga” druvor. Den har en kryddig smak och funkar bra med nötkött, biff eller gryta.

Tyska Spatburgunder (Pinot Noir)

Tyska Spatburgunder är ett rött vinmärke av finaste kvalitet. Dessa viner är tillverkade av Pinot Noir-druvor, som är svarta i färg. Dessa druvor odlas vanligtvis i Bourgogne och Bourgogne. Pinot Noir-vinerna har en fruktig smak och är alltid väldigt färska. De går mycket bra med kyckling eller lamm.

Kalifornisk Zinfandel

Kalifornisk Zinfandel är USA: s favoritmärke för rött vin. Kaliforniska Zinfandel tillverkas i Napa Valley i Kalifornien, som är en av de mest kända vinodlingsregionerna i världen. Den är stark och känns tung på tungan. Den har en distinkt kryddig smak, varför det vanligtvis serveras med kryddig mat.

Fransk Beaujolais

Fransk Beaujolais

Fransk Beaujolais är ett franska varumärke för rött vin som är baserat i regionen Beaujolais. Beaujolais är en relativt liten provins och är känd för att producera några av de bästa röda viner i världen. Dessa viner är tillverkade av en speciell variation av druvor som kallas Gamay-druvorna och är i allmänhet lätta i smak och struktur.

Franska Bordeaux

Det franska Bordeaux är kanske det mest prestigefyllda varumärket för rött vin i världen. Det odlas i Bordeaux, en fransk provins, som är känd över hela världen som den finaste vinodlingsregionen på planeten. Franska Bordeaux finns i flera olika sorter, allt från mycket billigt till mycket dyrt. Det är ett måste i varje vinkännares samling.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon är ett prestigefullt varumärke för rött vin som är uppkallat efter den speciella druvan som tillverkas från. Det odlas i flera vinodlingsregioner runt om i världen, till exempel i Bordeaux, Napa Valley, Australien och Chile. Det används för att tillverka de mest fantastiska cocktails i kombination med Cabernet Franc, som är ett annat känt rött vinmärke.