Familjen Lordis vingård

maj 19, 18 Familjen Lordis vingård

Nästan alla vi känner älskar vin och nästan alla vi känner älskar att dricka vin. Men allt fler personer runt om i världen tar sin passion för vin ett steg längre. Det är inte längre okej att bara dricka ett glas vin på kvällen. Idag måste du läsa på om alla de olika vinsorterna och besitta olika typer av kunskaper. Du måste helt enkelt veta var ditt vin kommer ifrån, vilka smaker som framhävs, vilken druva som används och varför det vinet du dricker smakar som det gör. Vi har kommit in i en ny era, och det gäller för dig att utveckla dina kunskaper om vin till nästa gång du går på en middag för att kunna imponera med dina nyfunna kunskaper.

Fakta & information

Som tur är kommer vi i den här artikeln presentera massor av fakta och information för dig som älskar vin som du bara måste känna till. Faktum är att det här inte är den första artikeln som vi skriver angående fakta om vin, utan bara en i mängden så det finns massor av information på den här hemsidan om allt du kan behöva veta om vin. Och i den här artikeln går vi igenom vinsorten Lordi. Lordi är en vinsort som härstammar från Chile där familjen Lordi började att odla sina druvor för mer än tvåhundra år sedan. De är en familj som generation efter generation har fortsatt att framställa vin på sitt eget sätt.

Experimentera med jorden

Men det betyder inte att de har nöjt sig. Nej, istället har de fortsatt att experimentera med olika typer av druvor för att hitta den druvan de anser vara den perfekta. Och även om det finns flera olika typer från deras sortiment som jag personligen skulle kalla perfekt så betyder inte det att de har nöjt sig. Men ibland är det inte bara druvan som spelar roll när man framställer ett vin. Därför har de gått tillbaka till jorden för att se vad de kan göra annorlunda redan innan de börjar att odla sina druvor.

Klimatet påverkar druvan

Något de insåg ganska fort var att om de experimenterar och ändrar den jorden de använder som de odlar sina druvor i så förändras även smaken. Men varför blir det så? Det är nämligen så att i jord finns det olika uppsättningarna av ämnen som påverkar allt om odlas i det. Jord består av flera olika ämnen som magnesium, zink, med mera. Och de påverkar i sin tur det som växer i jorden. Men de har även tillsatt olika typer av näringsämnen för att förändra druvorna som växer i jorden. Idag har de varierat och förändrat uppsättningen av jord och även om de inte är nöjda så anser de sig vara nästintill perfekta. Det finns helt enkelt inte mycket mer man kan förändra. För det beror mycket på klimatet man odlar i också. I Chile är klimatet annorlunda från till exempel i Frankrike varför vad de odlar där är anpassat för sitt speciella klimat. Men de röda vinerna så de framställer är perfekta och det beror till en stor del på deras hårda arbete under tiderna.