Fördelar med att dricka vin

jan 22, 18 Fördelar med att dricka vin

Vi dricker under en god middag. Vi sippar på det efter en lång dag. Och när vi samlas för att fira något, hittar du det alltid ståendes på bordet. Ja, du gissade rätt – vi pratar om vin. Vin har blivit en självklarhet i de flesta sociala sammanhang och för många är en viktig bit i sina liv. Det stillar våra sinnen och får oss att le under jobbiga stunder. Men förutom den positiva psykologiska effekten kan vin också vara bra för ditt immunförsvar. När det kommer till måttligt drickande, det vill säga. 

Vi har alla hört att ett glas vin här och där är bra för dig. Men bidrar det egentligen till att göra ditt immunförsvar starkare? Påstående efter påstående kommer år, efter år. Nya studier visar och backar upp de nästan oändliga fördelarna med att dricka ett glas vin till middagen Från en lägre barnadödlighet till hur det hjälper att bota cancer, ett glas vin kan tydligen ha mirakulösa effekter. Men innan vi går in på hälsofördelarna måste vi reda ut hur mycket vin vi pratar om. För samtidigt som vi älskar våra stora vinglas, menar ledande forskare inom ämnet inte att du ska dricka en flaska vin varje kväll. En rekommenderad mängd anses alltså vad som faller inom måttligt drickande, alltså det som anses vara kliniskt bevisat att det är hälsosamt. För kvinnor motsvarar det ett glas vin om dagen, och för män två. Vi önskar att mer automatiskt innebar bättre, men så är livet. Så häll upp dig ett glas vin och se vilka fördelar du får från det magiska vinet.

Det innehåller antioxidanter

I kampen mot att bli av med fria radikaler som orsakar många sjukdomar som tillexempel cancer, kan vin vara ditt svar. Vi är fullt av antioxidanter som attackerar fria radikaler. När du väljer vin som är maxat med antioxidanter vill du välja vitt vin. En studie från Universitet i Barcelona visar att de fenoler i vitt vin hade samma mängd, om inte högre, antioxidanter som rött vin. Det är intressant då de flesta tror att rött vin bidrar med de flesta positiva hälsoeffekterna.

Det gör ditt immunförsvar starkare

Det gör ditt immunförsvar starkare

Medan du inte vill ersätta en välbalanserad kost med att dricka vin, kan ett glas vin om dagen göra ditt immunförsvar starkare. Måttligt drickande kan hjälpa din kropp mot infektioner och hålla ditt immunförsvar i balans. Men bli inte för upphetsad nu – för de gäller som sagt måttligt drickande. Ett för stort intag av alkohol under en längre period kan leda till negativa hälsoeffekter som förstör syftet med att dricka ett glas vin för att göra ditt immunförsvar starkare. När vi åldras blir även våra ben mer sköra. Du kan välja att dricka ett glas mjölk, eller att göra dig en riktig tjänst och sippa på ett glas vin. Rött vin innehåller mycket silikon, vilket är precis vad dina ben behöver för att bli starka. Det ökar även tätheten i fibrerna i benet och reducerar benskörhet. Och precis som varm mjölk hjälper det dig att somna enklare på kvällen.